Happy Day Mini Bölcsőde

Tisztelt Szülők!

2017.január 1-től Mini Bölcsődeként működünk,a megyében elsőként kaptuk meg ezt a minősítést!A Happy Day Mini Bölcsődében 8 kisgyermeket tudunk fogadni 1-3 éves korig.Ebben a csoportban a nagyobb,már 2 éves gyermekeknek szeretnénk helyet biztosítani,míg a Pillangó Mini Bölcsődében várjuk a kisebbeket.

A csoportban 1 kisgyermeknevelő és 1 bölcsődei dajka gondozza a gyerekeket,emellett 1 gyógypedagógus segíti a gyermekek fejlődését.

Kis létszámú,családias hangulatú,de modern,biztonságos,jól felszerelt csoportokban várjuk a kicsiket.Mottónk:Kis létszám,nagy figyelem!

A beiratkozás nálunk folyamatos.Természetesen a szabad helyek számától függően tudunk felvételt biztosítani,ezért fontos,hogy időben foglaljanak helyet gyermeküknek!

A beiratkozás előtt (előzetes időpont egyeztetés után) szívesen bemutatjuk intézményünket,megbeszélhetjük a felmerült kérdéseket.Amikor a szülők döntöttek a beiratkozásról,kitöltjük a megállapodást.Ekkor a következő dokumentumokra lesz szükség:

-gyermek születési anyakönyvi kivonata

-lakcímkártya és személyi azonosító(szülőktől és a gyermektől)

-Taj kártya(szülőktől és a gyermektől).

A bölcsőde térítési díját az Ausztriában munkát vállalók az adóból évi 2.600 euróig visszaigényelhetik,Magyarországon pedig adómentes cafetériaként,saját vállalkozásban költségként elszámolható!

A szülőkben számos kérdés merül fel gyermekük beíratásakor.Személyesen,telefonon vagy akár emailben is elérhetőek vagyunk,szívesen segítünk ebben a fontos döntésben Önöknek!

Gyenis Beáta,bölcsőde fenntartó

tel:+36-96830430

Letölthető dokumentumok:

Munkaterv

Szakmai program

Rólunk írták 205-ben

Vizsy Ferenc:

Kis létszám – nagy figyelem
A mosonmagyaróvári magánóvoda mindennapjai

A Pillangó óvoda és családi napközi ez év február elsején nyitotta meg kapuit a Szent István király út 7. szám alatt egy régi középpolgári házban. A Mély utca felől, a kerten át megyek az épületbe, s miközben a beszélgetőpartneremre várok, a falra szerelt laptévé osztott képernyőjét nézegetem. Az egyik felületen csoportszobát látok, ahol egy őszes hajú óvónőt vesznek körül három-négyéves gyerekek. Lehetnek vagy tíz-tizenöten. A másikon húszas éveinek második felében járó ifjú hölgy törökülésben játszik takaró bújócskát a totyogókkal. Látom az udvart, meg a folyosóból is egy részletet…
– Hogy tetszik, amit lát? – lép hozzám Gyenis Beáta tulajdonos, az intézmény megálmodója, a 9 éves Eszter és a 11 éves Benedek édesanyja.
– Órákig el tudnám nézni a gyerekek önfeledt játékát. Úgy tűnik, hogy a monitor túloldalán nagyon harmonikus az élet.
– A fali kivetítővel éppen az a célunk, hogy a szülők, de előzetes engedéllyel bárki érkező a saját szemével győződjön meg arról, hogy a gyakorlatban is minden úgy történik, ahogy azt magunkról hirdetjük.– Miért? Mit hirdetnek magukról? – Óvodánk és családi napközink gyerekközpontú, sőt családcentrikus, ahol minden kisgyerekkel külön foglalkozunk, és az életkoruknak megfelelő tudás és tapasztalat megszerzésében egyénileg támogatjuk őket. Elsődleges célunk a bennünket körülölelő természet megismertetése, a világhoz való pozitív viszony megalapozása, a játékos nyelvoktatás, a környezeti kultúrára való nevelés, néphagyományőrzés, a gyermekek életkorát és fejlettségét maximálisan figyelembe véve – mindezt a legnagyobb szeretetben és odaadó, gondoskodó légkörben. Ezért is választottuk mottónkul, hogy „Kis létszám, nagy figyelem.”– Jól hangzik. De gondolom, a szülőknek mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk…– Hozzánk már 1 éves koruktól jöhetnek a csemeték, ők a kiscsoportba kerülnek. A 2 és fél évnél nagyobbak egy másik csoportot alkotnak, ahol iskolaérett korukig maradnak velünk. Napi három – négyszeri étkezés, egyénre szabott foglalkozás, modern környezet, kiváló minőségű Wesco és Fisher Price játékok, játékos nyelvtanulás, felkészült óvodapedagógusok teremtik meg azokat a feltételeket, amelyek az egyéni adottságok teljes kibontakoztatásához szükségesek. Az iskolások számára napközinkben 14 éves korig bezárólag biztosítunk tanulószobát. Családi napközinkben egy havi térítési díj 45.000 forint + étkezés, amiért magas színvonalú szolgáltatást nyújtunk. – Mit csinálnak itt másképpen?– A tervezés időszakában nagyon sok magyarországi magánóvodát megtekintettünk. Igyekeztünk mindenből a lehető legjobbat elhozni Mosonmagyaróvárra. Jelenleg 7 bölcsődés és 25 óvodás korú gyermekünk van, akikkel 3 óvodapedagógus és 3 gondozónő foglalkozik. Minden gyermekre figyelünk, nálunk sosem ül a sarokban síró kiskorú vagy kisleány. A szülők naponta írásos tájékoztatást kapnak a történésekről, tapasztaltakról. A napközben készült fényképeket a honlapon nézheti meg az apuka, anyuka, nagymama, nagypapa. Így ők is részesei lehetnek a mindennapoknak. Olyanok vagyunk itt a gyerekekkel és szülőkkel együtt, mint egy nagy család – szó szerint.– A gyerekek is mások lesznek?– A nevelési programunknak megfelelően erre törekszünk. A mi gyerekeink iskoláskorukra teljesen kinyílnak, nem csak értelmileg lesznek érettek, de az azonos korúakkal szemben érdeklődőbbek, nyitottabbak és elfogadóbbak a világ dolgai iránt, érzelmileg stabilabbak, egy szóval érettebbek.
– A Napsugár csoportban alig pár percet töltünk, de Bea nénit azonnal körülveszik a lányok, fiúk. Ez ezt meséli, az azt kérdezi, amaz a játékát mutatja meg. Úgy látom, mintha gyermekkori álmai valósultak volna meg ezzel az óvodával. Mindig is óvónő szeretett volna lenni?– Dehogy! Gyakorló édesanyaként érintett meg a gyerekek világa. Az Utolsó Esély Állatmentő Alapítvány égisze alatt nyolc éven keresztül rendeztünk gyermekrajz-versenyt, nagy sikerrel, és ebbeli minőségemben is mindig arra törekedtem, hogy közel kerüljek a gyerekekhez. De többet szerettem volna, így került előtérbe 2012-ben a magánóvoda. És emellett a mai napig is vezetem a Fehér Egér kisállatkórház laborját.– Mi tartott két évig? – Hadd ne meséljem el! A lényeg, hogy menetközben megváltoztak az építési szabályok, a szakmai előírások, így a megvásárolt ház kicsinek bizonyult, jelentősen módosítani kellett a terveken. Jelenleg 450 négyzetméteren vagyunk, padlófűtésünk van, szellőztető berendezés, színekben harmonizáló bútorok, az udvaron kordonos gyümölcsfák, sokféle fűszer, gyógynövény és az elmaradhatatlan játszótér. – Nem tudom, tudja-e, hogy jó egy évvel ezelőtt már jártam itt. Naponta autóztam el az épület előtt, láttam a sürgésforgást, de nem tudtam elképzelni, mi készül, az akkor még igencsak romosan kinéző homlokzat mögött. Egy kedves munkatársa mesélt akkor a tervekről. Gratulálok ahhoz, amit kihoztak abból a régi lakóházból. Vissza pedig azért jöttem, mert az egyik kultutcai rendezvényen mesélte egy anyuka, hogy milyen jól érzi itt magát a csemetéje, s hogy mennyire örül a választásnak. – Köszönöm az elismerést, azok nevében is, akik a mindennapokban ott állnak a vártán. A dicséret őket is illeti, valamennyi jól felkészült, gyermekszerető munkatársamat! Amerikai, szlovák, magyar, angol, indiai és osztrák gyerekek játszanak együtt. Búcsúzáskor még jó néhány percig nézem a monitort: a személyes figyelem valóban tetten érhető. A csoportszoba bejárati ajtaja melletti falon kis rekeszek, bennük egy-egy füzet – napló a gyerekről, szülőknek. Hiába, itt nincs titok, és nem is kellett sokat töprengenem azon, miért választották szlogenként: „Egy jó hely a világban.” Az benne a jó, hogy ide csak úgy is be lehet jönni, ha „törp pilates” vagy judo tanfolyamra vágyik a kicsi, esetleg csak nyáron nem tud mit kezdeni az idejével a kistini. Aki többet szeretne megtudni az óvodáról és a családi napköziről, felkeresheti a www.pillangoovoda.hu honlapot vagy hívhatja a +36304001465-ös telefonszámot.

Megjelent:Mosonvármegye,2014.október 3.